046 - 485 94 70

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn
Wie zich goed voelt, voelt zich heel,
in contact met zichzelf en de omgeving.
De energie stroomt. Er is rust
Lichaam en geest zijn in balans.

wat is lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van therapie waar lichaam en geest samen centraal staan. Het gaat over jou als heel mens.
Lichaamsgerichte therapie is voor mensen die beter in hun vel willen zitten. Volwassenen en kinderen.

De therapie is een combinatie van massage en lichaamsoefeningen met ruimte en aandacht voor de gevoelens die hierbij naar voren komen.

Ik werk intuïtief en holistisch. Dat wil zeggen dat ik me al werkend afstem op de signaaltjes die ik van jou krijg, bewust en onbewust. Ik benader jou als geheel. Niet alleen de pijnlijk plek krijgt aandacht.

De massagevorm waarmee ik werk is de Trager®Approach. Het is lichter dan massage en het dringt dieper door in het lichaam. Maar vooral helpt het je lichaam de positieve veranderingen te onthouden.

Bijvoorbeeld:

Bert heeft last van angsten. Daarnaast heeft hij last van een pijnlijke schouder. De lichaamsgerichte therapie geeft hem rust. Hij leert dieper en ruimer te ademen. Daardoor ontspant zijn schouder, waardoor de pijn verzacht. Maar ook leert hij beter te voelen waar hij behoefte aan heeft. Door daarvoor te zorgen worden de angsten lichter en korter. Ze verdwijnen op den duur.

Naast lichaamsgerichte therapie geef ik introductieworkshops Trager Approach en de cursus zwangerschapsmassage voor paren.